Categories
Blog

Dalia Kebab & Pizzeria: Turkkilaisia ​​jälkiruokia, joita sinun täytyy kokeilla

Täällä, Dalia Kebab & Pizzeria, tarjoamme maukkaimpia turkkilaisia ​​ruokia täällä Suomessa. Tavoitteenamme on ottaa Turkin keittiö ja tuoda se tänne muiden ihmisten nautittavaksi! Tuloksena on aito ruokailukokemus, joka sisältää Lähi -idän maan, Turkin ruokia, kuten kebabia ja turkkilaista pizzaa.

Ateria ei ole täydellinen ilman herkullista jälkiruokaa. Onneksi turkkilainen keittiö ei myöskään ole lyhyt siitä. Jos haluat houkutella makuhermojasi enemmän, tässä on joitain turkkilaisia ​​jälkiruokia, joita sinun täytyy kokeilla:

Turkkilainen riisipudding

Turkin riisipudotus on kaikkien aikojen suosikki. Vaikka se on jälkiruoka, se on pakko kokeilla ruokaa yksinään. Tämä ruokalaji saa varmasti sinut ja muut asiakkaat sylkiin, kun saat hajua tämän vanukan tuoksusta.

Parasta tässä on, että sitä voi syödä milloin tahansa päivästä! Joskus jotkut jälkiruoat ovat yksinomaan illalliselle tai lounaalle, mutta tämän kanssa voit nauttia siitä milloin tahansa.

Tämä jälkiruoka valmistetaan sekoittamalla lyhytjyväistä riisiä raskaan kerman ja maidon kanssa. Sitten se laitetaan liedelle keittämään niitä hieman ennen kuin siirrät ne uuniin kypsennysprosessin loppuun saattamiseksi. Tuloksena on kevyt riisipuuro, joka on paahdettu päälle ja kermainen sisältä. Tämä ruokalaji voidaan nauttia yksinään tai sen päälle voi lisätä jauhettua kanelia makeuden lisäämiseksi. 

Baklava

Sanonta “hyviä asioita tulee niille, jotka odottavat” ei voisi olla totta tämän jälkiruoan kanssa. Baklava on herkullinen ruokalaji, joka kestää noin 2 tuntia, mutta tulos on odottamisen arvoinen.

Baklava koostuu phyllo -taikinasta, joka on täynnä hienonnettuja pähkinöitä ja sitten kastettu sokeriin. Jos tämä on tehty oikein, tämä turkkilainen jälkiruoka on makea ja kostea sokerisiirapin ansiosta, jota on käytetty sen liottamiseen. 

Turkish Delight

Olisi harvinaista olla näkemättä näitä pieniä hyvyyden neliöitä missään Turkissa. Turkkilaiset herkut ovat varma hitti lasten ja aikuisten keskuudessa. Siinä on hyytelömäinen rakenne ja makea maku, joka on täydellinen yhdistelmä koukuttavan karkin valmistamiseksi.

Nämä makeiset valmistetaan perinteisesti bergamotin appelsiinista, ruusuvedestä ja sitruunasta; on kuitenkin olemassa myös versioita, joissa hedelmiä ja pähkinöitä lisätään seokseen.

Asure

Asure on toinen vanukas, jota tarjoillaan jälkiruoana Turkissa. Tämän ruokalajin maku on yhtä mielenkiintoinen kuin sen historia.

Sanotaan, että Asure voidaan juontaa Nooan arkin aikaan, kun hän laskeutui Araratin vuorelle. Hän keksi lautasen pyytäessään kaikkia kyytiin tulevia luovuttamaan osan jäljellä olevista ruokapalasista. Sitten hän sekoitti kaikki ainekset ja näin Asure keksittiin.

Tämän herkullisen jälkiruoan eri ainesosia ovat:

  • Jyvät
  • Kuivatut hedelmät
  • Sokeri
  • Kikherneet
  • Pähkinät.

Nämä ovat joitain parhaita turkkilaisia ​​jälkiruokia, joita sinun täytyy kokeilla! Jos tämän lukeminen sai sinut tuntemaan nälkää, nauti parhaista ruoista, joita tämä keittiö tarjoaa täällä Dalia Kebab & Pizzeriassa!