À la Carte

Dalia Kebab & Pizzeria: turkkilaiset ruokalistat

Haluatko kokea aidon turkkilaisen keittiön maun? Älä huoli, olemme saaneet takaisin! Sinun tarvitsee vain käydä Dalia Kebab & Pizzeriassa, ja tarjoamme sinulle parhaita turkkilaisia ​​ruokia täällä Suomessa! 

Voit vapaasti tutkia turkkilaisten gourmet-ruokien suolaisia ​​ruokia ja maistella ainutlaatuisia makuja ja mausteita, jotka ovat valmistaneet alan lahjakkaimmat kokit. Tässä on joitain valikkokohteita, joita voit kokeilla alla.

Kasvis ruokia

  • Imam bayildi

Imaami bayildi on turkkilainen kasvis ruokalaji koostuu munakoisot, jotka ovat täynnä sekoitus sipulia, punaista paprikaa, valkosipulia ja tomaattia. Lisäksi tämä ruokalaji on marinoitu oreganolla, kuminalla, paprikalla ja sitruunamehulla, samalla kun se on tiputettu hieman oliiviöljyä lisämakua varten. Tämä ruokalaji voidaan tarjoilla lämpimänä tai kylmänä ja se sopii täydellisesti jogurtin kanssa.

  • Kızartma

Kızartmakasvisruoka, on turkkilainen paistettujoka on sekoitus perunoita ja chiliä. Valintasi mukaan se voidaan tehdä myös käyttämällä munakoisoja ja kesäkurpitsaa. Kokkimme paistavat vihannekset yleensä öljyssä, kunnes niistä tulee pehmeitä, ja tarjoillaan sitten tomaatin, valkosipulin, persiljan ja oliiviöljyn kanssa valmistetun paksun kastikkeen kanssa. Jotkut ihmiset eivät ehkä tiedä tätä, mutta on todella hienoa yhdistää lihaisten ruokien kanssa.

  • Kabak mücveri

Kabak mücveri, joka tunnetaan myös nimellä turkkilaiset kesäkurpitsafritterit, valmistetaan perinteisesti raastettujen kesäkurpitsajen, jauhojen ja munien yhdistelmällä. Sen lisäksi, että tietyt ainesosat, kuten turkkilainen valkoinen juusto, sipulit ja yrtit, kuten persilja, tilli tai minttu, ovat hienoja käyttää. Tämä ruokalaji on yleensä pannulla paistettua kullanväriseksi ja tarjoillaan sivussa tavallisen jogurtin tai jogurttipohjaisten kastikkeiden kanssa.

  • Haşlama

Haşlama on perinteinen turkkilainen ruokalaji, joka koostuu keitetystä karitsasta ja vihanneksista, kuten porkkanoista, perunoista, sellereistä ja sipulista. Tässä ruokalajissa kokkimme yleensä keittävät lihaa, kunnes se on hyvin pehmeää ja melkein putoaa luusta. Lisäksi tämä ruokalaji tarjoillaan perinteisesti kastikkeen kanssa, joka koostuu voista, jauhoista, sitruunamehusta ja munankeltuaisista.

  • Karnıyarık

Karnıyarık on klassinen turkkilainen ruokalaji, joka koostuu munakoisoista, jotka on pakattu jauhetun lihan (yleensä naudanlihan), tomaattien ja sipulien yhdistelmään. Lisämakua varten täytettä maustetaan tyypillisesti vain suolalla ja pippurilla. Tämä ruokalaji voidaan tarjoilla joko lämpimänä tai vanhana ja on täydellinen pariksi riisin ja jogurtin kanssa sivussa.

Liharuokia

  • Çiğ köfte

Çiğ köfte on yksi Dalia Kebab & Pizzerian suosituimmista pihviruokista. Tämä valmistetaan perinteisesti jauhetulla naudanlihalla, joka on sekoitettu bulgurin, tomaattipastan, sipulien, valkosipulin, pippurin ja muiden turkkilaisten mausteiden kanssa. 

  • Hünkar beğendi

Hünkar beğendi on turkkilainen lihainen ruokalaji, joka on valmistettu maukkaasta karitsanmuhennoksesta, joka tarjoillaan kermaisen paahdetun munakoisososeen päällä. Viimeistelyä varten sose sakeutetaan maidolla ja juustolla samalla, kun sen päällä on tomaattipohjaista kastiketta tai juuri hienonnettua persiljaa.

  • Köfte

Kofta, yleisesti tunnettu köfte, on saksanpähkinän kokoisia paistettuja lihapullia, jotka on yleensä valmistettu naudanlihasta tai karitsasta. Tämä on suosittu liharuokalaji, joka valmistetaan usein juhliin ja cocktaileihin. Kaiken kaikkiaan Köfte on erilaista mausteista ja monissa muodoissa.

  • Sarma

Sarma ei ole vain yksi suosituimmista ruokistamme täällä Dalia Kebab & Pizzeriassa, mutta sen tiedetään myös olevan yksi perinteisen turkkilaisen keittiön peruselementeistä. Tämä ruokalaji koostuu täytteestä, jota ympäröivät lehdet tai lehtivihannekset. Kaiken kaikkiaan se yhdistää ainesosia, kuten jauhelihaa, riisiä, paprikaa, paprikaa, jauhettua sumakkaa tai tomaattikastiketta lisämakua varten.

Lisukkeet

  • Arnavut ciğeri

Arnavut ciğeri, joka tunnetaan myös nimellä albaanityylinen maksa, on turkkilainen ruokalaji, joka koostuu paistetusta karitsan maksasta ja sipulista. Lisäksi se on maustettu sumakilla, paprikalla ja mustapippurilla. 

Uusimpien tutkimusten mukaan Nunavut ciğeri keksittiin aikana, jolloin ottomaanit hallitsivat Albaniaa, tästä nimi. Kokkimme valmistavat tämän yleensä uunissa lihan tuoreuden säilyttämiseksi – mikä tekee siitä täydellisen lisukkeen.

  • Piyaz

Piyaz on perinteinen turkkilainen salaatti, joka koostuu kuivatuista papuista, persiljasta, sipulista ja sumakista. Muissa paikoissa, kuten Antalyassa, he kuitenkin käyttävät myös runsasta ja sileää kastiketta, joka koostuu tahinista, sitruunamehusta ja etikasta.

Lisäksi sen pavut ovat myös kastikkeen päällä ja ne on yleensä pukeutunut hienonnettuihin tomaateihin, viipaloituihin sipuleihin, kovaksi keitettyihin muniin, oliiviöljyyn ja persiljaan. Se on usein syödään lisäkkeenä Köfte vastaavanlaisia grillattua lihaa, koska sen virkistävä maku

  • İç pilav

İç pilav on flavorful lisuke, joka on tehty sekoitus Baldo riisi, sipuli, herukoita, tomaatit, minttu, ja pinjansiemeniä. Lisäksi se on maustettu maustepippurilla, kanelilla, suolalla ja pippurilla. Kaiken kaikkiaan İç pilavia käytetään perinteisesti paahdettujen tai paistettujen liharuokien yhteydessä, mutta sitä voidaan käyttää myös täytteenä.

  • Patlıcan salatası

Patlıcan salatası on turkkilainen salaattiruoka, joka koostuu paahdetuista munakoisoista pääainesosana. Verrattuna muihin tämän luettelon salaattiruokiin tämä on ainutlaatuinen reseptissä käytettyjen ainesosien monipuolisuuden vuoksi. Jotkut niistä sisältävät pippuria, sipulia, tomaattia, sitruunamehua, oliiviöljyä ja valkosipulia. Jos aiot syödä Patlıcan-salaatteja lisukkeena, suosittelemme, että liität sen grilliruokaan tai muihin liharuokiin, joita tarjoamme täällä Dalia Kebab & Pizzeria.

  • Cacık

Tunnetusti eri versioita kaikkialla Turkissa, cacık on virkistävä kastike, joka on valmistettu kireästä tai laimennetusta jogurtista sekoitettuna hienonnettuihin kurkkuihin ja jauhettuun valkosipuliin. Lisäksi se on perinteisesti marinoitu oliiviöljyllä, tilli rikkaruoholla, mintulla, joko sitruunamehulla tai etikalla. Valintasi mukaan oreganoa, timjamia, sumakkaa ja paprikaa voidaan myös lisätä.

Tätä lisuketta tarjoillaan perinteisesti jäähdytettynä ja sitä käytetään käytännössä kaikkeen alkupaloista pääruokiin. Syödessään tätä lisuketta suosittelemme yhdistämään sen klassiseen turkkilaiseen lihalippuun, kuten köfteen ja kaikenlaisiin kebabeihin. Sitä voi nauttia myös salaatin tai keiton sijasta.

  • Kısır

Kısır on klassinen salaattikastike, joka on valmistettu vehnästä, tomaateista, mintusta, valkosipulista, persiljasta ja kalkista. Valintasi mukaan punapippurihiutaleet voidaan myös lisätä salaattiin, jotta se olisi mausteisempaa.

Vaikka tämä salaatti on ihanteellinen pariliitos minkä tahansa turkkilaisen ruokalajin kanssa, suosittelemme sen yhdistämistä todennäköisesti erilaisiin grillattuihin liharuokiin.

Juomat

  • Lohusa şerbeti

Lohusa şerbeti on alkoholiton juoma, joka on täydellinen mihin tahansa tilanteeseen. Tämän juoman valmistamiseksi se keitetään lohusa-sokerilla, rakeistetulla sokerilla, vedellä, neilikalla ja kanelilla. Lisäksi sillä on erottuva vaaleanpunainen-punainen väri, joka tekee siitä ainutlaatuisen verrattuna muihin tässä luettelossa oleviin.

  • Tursu Suyu

Tursu Suyu on virkistävä juoma, joka sopii täydellisesti vegaaneille. Se on pohjimmiltaan valmistettu suolakurkkua, kuten punajuurta, porkkanaa, kaalia, kurkkua, sipulia, paprikaa, valkosipulia ja suolaliuosta. Vaikka se maistuu hieman suolaiselta ja lopussa on vahva kirpeä potku.

  • Şalgam

Şalgam on suosittu vihannespohjainen juoma, joka on peräisin Adanan ja Mersinin kaupungeista, jotka sijaitsevat Etelä-Turkissa. Vaikka salgami tarkoittaa turkiksi turnippia, juoma valmistetaan todella purppurasta porkkanasta, jauhetusta bulgurista, suolasta, hiivasta ja vedestä.

Kaiken kaikkiaan juoma tarjoillaan perinteisesti kylmänä suurissa lasissa, jossa on peitattua porkkanaa (tane) ja leikataan pitkiksi viipaleiksi. Päinvastoin, mieltymyksesi mukaan, lusikallinen punaista pippuria voi myös sekoittaa juomaan juuri ennen tarjoilua.

  • Boza

Boza on yksi vanhimmista turkkilaisista juomista, joita kaikki ihmiset nauttivat ravintolassamme. Tämä tehdään yleensä vehnästä, hirssistä, ohrasta, kaurasta tai bulgurista.

  • Salepjuuret

SALEP on turkkilainen juoma, joka on parhaiten kulutetaan talvikaudella. Ainesosat sisältävät yleensä villin orkidean varren tai mukulan, sitten keitetään, kuivataan ja jauhetaan tärkkelyspitoisen jauheen tuottamiseksi. Viimeistelyä varten se sekoitetaan sitten kuumaan maitoon ja toisinaan inkivääriin ja kaneliin.

Vuosien varrella monet ihmiset uskoivat sen olevan lääketieteellisesti hyödyllinen juoma, koska yksi sen komponenteista, glukomannaani, lievittää keuhkoputkentulehduksen, vilustumisen ja yskän oireita. Tämä keksittiin alun perin korvaamaan alkoholijuomat lohduttavalla ja terveellisellä juomalla. 

  • Rakı

Rakı on aniksella maustettu väkevä tislattu käynyt rypäleen puristemassa. Tämä tehtiin käyttämällä fermentoituja rypäleitä, rusinoita tai kuivattuja viikunoita, jotka murskaillaan, sitten fermentoidaan ja tislataan kuparipylväissä. Sen jälkeen juoma laimennetaan ja sekoitetaan aniksella tai mahdollisesti fenkolin siemenillä. 

Haluatko tietää enemmän valikkokohteistamme? Älä epäröi vierailla verkkosivustollamme osoitteessa daliapizzeria.fi. Voit vapaasti selata blogimerkintöjämme, joissa käsitellään jälkiruokia, pizzaa, kebab-reseptejä ja monia muita.